De conversierate verschilt per device. Met de conversierate wordt bedoeld wanneer de consument je webshop bezoekt en er een tevens een aankoop plaatsvindt.  In 2000 hadden e-commerce websites een gemiddelde conversierate van rond de 1%. Op dit moment ligt de gemiddelde conversierates van e-commerce websites echter rond de 3%. Uiteraard heeft elk device zijn eigen kracht en rol in het aankoopproces van de consument. Dit verklaart de conversierateverschillen tussen de tablet, smartphone en desktop. Hoe hoog is de conversie per device eigenlijk?

De conversie van de desktop ligt met  3,11% het hoogst, gevolgd door de tablet die steeds meer als de vervanger van de desktop wordt gezien. De conversie van de tablet ligt rond de 2,59%. Bij de smartphone ligt de conversie het laagst: 1,11%. De smartphone wordt zo blijkt uit de cijfers vooralsnog meer als oriëntatiekanaal door de consument gebruikt.

Bekijk alle cijfers van de e-commerce en m-commerce markt en de bijdrage die search, socialmedia en coupons hebben op deze groeiende markt.

 

Photo: faceme (cc)