Het toilet is in Nederland een populaire plek voor het gebruik van smartphones. Drie kwart van de Nederlanders gebruikt zijn mobiel regelmatig op het toilet waarbij het versturen van sms of chat berichten het populairst is. Dit blijkt uit het Nationaal Toilet Onderzoek dat op zoek ging naar mobiel gebruik op het toilet.

Nederlanders blijken massaal (73%) hun smartphone te gebruiken tijdens een bezoek aan het toilet. Het meest (69%) versturen we tekstberichten via SMS, What’s-App en andere chat-apps. Meer dan de helft (51%) leest of beantwoord e-mails en 46% maakt gebruik van social media zoals Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, enz. In 37% van de gevallen wordt nieuws gelezen waarbij de apps van Teletekst, NU.nl en Telegraaf het populairst zijn. Een op de vier (24%) voert gewoon telefoongesprekken op de plee, 23% doet spelletjes, 14% shopt en 6% is bezig met online dating.

Het gebruik van onze mobiel is op het toilet overigens een vast ritueel aan het worden. Maar liefst 29% gaat nooit zonder smartphone naar het kleinste kamertje. What’sApp is met 39% de meest gebruikte app op de Nederlandse toiletten.

Het onderzoek werd gehouden voor het Nationaal Toilet Onderzoek (NTO) van 123toilet. Doel is de kennis rond toiletten en toilethygiëne te verbreden. Bij deze enquête ging NTO op zoek naar de populariteit van mobieltjes op het toilet. Hiermee kon het belang van mobiel bereik (wifi) in toiletruimten aangetoond worden omdat deze ruimten zich vaak in kelders en achtergelegen gedeelten van gebouwen bevinden.

Bron: 123toilet

Photo: kjgarbutt (cc)