Tegen betaling zijn er toch advertenties mogelijk op de iOS-Adblocker. De bekende adblocker voor iOS, Crystal, gaat adverteerders  namelijk de mogelijkheid bieden om tegen betaling toch hun advertenties aan gebruikers te tonen. Crystal staat al sinds de release van iOS 9 bovenaan de lijst met populairste iOS-apps. iOS 9 maakt het mogelijk om een adblocker te installeren. Door Crystal zien gebruikers geen advertenties meer in de Safari-browser.

Crystal heeft nu een deal gesloten met Eyeo, het bedrijf achter Adblock Plus: de meest gebruikte adblocker met honderden miljoenen gebruikers. Adblock Plus maakt het mogelijk voor adverteerders om tegen betaling toch advertenties aan de gebruikers van Adblock Plus te tonen, ondanks dat ze de plugin hebben gedownload om alle advertenties te blokkeren.

Het gaat dan om ‘niet-opdringerige advertenties’. Video’s en flikkerende banners worden geblokkeerd, maar ‘rustige tekstadvertenties’ worden wel doorgelaten, zo is het idee. Zo worden de reclames dus alsnog opgedrongen aan consumenten die daar geen behoefte aan hebben door partijen die fors betalen om de Adblockmuur te omzeilen.

Bron:Eyeo.com
photo:39908901@N06(cc)