NRC Reader, de applicatie die NRC Media begin 2013 lanceerde, is voortaan via alle platforms te raadplegen. Vanaf deze week kan iedereen via de NRC reader een optimale leeservaring op het web hebben. De nieuwe responsive website biedt toegang tot alle verschenen edities en artikelen van NRC Reader. Zowel op desktop, laptop, tablet als telefoon bevat NRC Reader prachtige fotografie en bijzondere vormgeving.

Het succes van de iOS-applicatie bij het publiek – NRC Reader heeft inmiddels meer dan 25 duizend gebruikers en 130.000 downloads – was aanleiding om dit product platform onafhankelijk te maken.

NRC Reader, dat dagelijks een selectie van acht artikelen uit NRC Handelsblad en nrc.next bevat, ontving sinds de start in februari 2013 vele prijzen, waaronder een European Newspaper Award, de prijs voor beste nieuws-app van iCulture en een SpinAward voor beste design. NRC Reader is bekend geworden om de behapbare en diepgaande journalistiek, dagelijks zorgvuldig geselecteerd door de hoofdredactie van NRC.

Tot nu toe konden niet-abonnees alleen artikelen van NRC Reader lezen na een koppeling met Facebook. Deze verplichting vervalt nu waardoor iedereen kan kennismaken met NRC Reader. Bij regelmatig gebruik wordt de gebruiker onbeperkte toegang tot de artikelen aangeboden voor nog geen € 3,50 per week.