Door te laten zien hoe het niet moet worden veel zaken duidelijker in het leven. Zo ook met (mobiele) e-mail campagnes. Een tip dat het anno 2013 echt tijd wordt om je e-mail campagnes mobiel geoptimaliseerd op te maken lees je snel over heen. Je weet immers onbewust ook wel dat je dit anno 2013 best handig kan zijn. 7 tips om je te helpen een waardeloze mobiele e-mail campagne te verzenden kan je zo maar wat helderheid verschaffen over hoe het echt niet moet.  

Toch weten de meeste marketeers heus wel dat het op zijn  minst zinvol is om na te denken hoe je mail er op een mobiel device eruit komt te zien. En dan niet n=1 alleen je eigen smartphone maar op de belangrijkste mobile platformen. De ruimte is op mobiel een stuk beperkter, dus je zal deze ruimte zinvol moeten benutten en overbodige informatie achterwege moeten laten.  Veel ontvangers gebruiken daarbij hun vinger in plaats van de muis. Wat grotere buttons zijn daarbij vaak handiger en praktischer wil je conversies en call-to-actions realiseren. Dat de landingspagina ook mobiel responsive moet zijn is daarmee ook helder, anders haken lezers alsnog af.

In een eerder verschenen artikel op TomorrowMobile berichtten we al dat het niet altijd even goed is gesteld met de openings rate en conversierate van mobile e-mail mobile campagnes. Op dit moment wordt 43% van de e-mails geopend op een mobiel device. De gemiddelde click through rate ligt met 7% op de smartphone en slechts 3% op de tablet behoorlijk lager vergeleken met de vertrouwde computer met 27% als gemiddelde CTR op emails.

Wil je zelf weten hoe jouw mailing er uit ziet op een mobiel, check dan ook even deze infographic die de populairste mobiele telefoons naast elkaar heeft gelegd.

Hieronder de 7 tips voor een waardeloze mobiele e-mail campagne.

E-mail campagne op mobiel

Photo: faceme (cc)

Bron: marketingtechblog