Nog iets meer dan een maand en de WK gekte barst echt los. De eerste WK apps worden inmiddels gelanceerd. Zo is het vanaf vandaag mogelijk de app Golshaker in de App Store te downloaden. Deze app brengt de Braziliaanse voetbal gekte tot leven tijdens het WK deze zomer. Het werkt even simpel als vermakelijk: Schudden tijdens gebruik! Daarmee activeer je de Braziliaanse voetbalcommentator met zijn karakteristieke Goooooooooool. Schudden levert ook nog eens punten op voor het landenklassement. De app is wereldwijd verkrijgbaar. En dus voor alle 32 WK landen te gebruiken. De WK gekte is daarmee nu echt losgebarsten.

Golshaker kan eenvoudig worden gepersonaliseerd met een eigen foto, die je via een in-app aankoop ook nog eens kan voorzien van een klassiek voetbalkapsel, van Becks tot Der Afro, van El Salvador tot El Diez. Tevreden over je nieuwe look? Dankzij de handige share button kan je hem met iedereen delen op social media.

‘Wat deze app onderscheidt van heel veel WK-apps is de fun factor’,  aldus Brasz, co-founder van Golshaker . ‘De meeste voetbalfans zullen nu eenmaal niet naar Rio of Sao Paulo afreizen. Dan is dit toch de perfecte app om in Braziliaanse sferen te raken’.

De Golshaker app is bedacht, ontworpen en ontwikkeld door Orchidee Brasz (digital creative) en Marc Selhorst (developer).