Nieuws Apps

Dagbladen zijn inmiddels passe. In ieder geval als het gaat om actueel nieuws vergaren. We hebben immers onze nieuwe apparten als de smartphone en de tablet die ons in rechtstreekse verbinding brengen met nieuws apps, sociale netwerken en om het web op te gaan voor het laatste nieuws. Toch is er een interessant verschil op te merken tussen het mannelijke en vrouwelijke geslacht. Mannen kiezen voor de smartphone, vrouwen kiezen voor de tablet!

Ongeacht het type device behoren ‘niche nieuws apps’ tot de populairste categorie, gevolgd door ‘dagbladen apps’ en ‘tv nieuws apps’. Smartphone is het device als het gaat om apps van dagbladen, terwijl op tablets juist weer tv nieuws apps worden gedownload. Dit blijkt uit een onderzoek door het Amerikaanse The Reynolds Journalism Institute die 1.134 volwassenen begin 2013 heeft ondervraagd. In 2012 publiceerde The Reynolds Journalism Institute al eens eerder een interessant onderzoek naar de nieuwsconsumptie op alle platformen waarbij duidelijk werd dat mobiele gebruikers eerder meer nieuws tot zich zijn gaan nemen dan  minder. Ook start 8 op de 10 personen groot nieuws op het eerste platform maar vervolgt zijn journey op een ander platform. Onder de infographic hebben wij deze uitkomsten die in een slidesharepresentatie zijn gegoten nog eens geplaatst. Nieuws apps behoren ook in ons land naast games, weer en verkeer, en veel banken apps tot de populairste categorieën.

Nieuws Apps

Nieuwsgierig geworden naar het gebruik van nieuwsgierige consumenten die op zoek zijn naar nieuwscontent? Blader dan zeker deze slideshow even door.

Bron: Adweek

Photo: EmilyRides (cc)