Google heeft op een eigen evenement 2 nieuwe Nexus smartphones geintroduceerd. Deze keer worden de smartphones geproduceerd door Huawei en LG. De Nexus 6P van Huawei is het nieuwe topmodel. Deze beschikt over een 5,7-inch scherm in 1440-2560 resolutie (2K) en een Qualcomm Snapdragon 810 met 3 GB RAM. De camera’s zijn 12,3 megapixel achter en 8 megapixel voor. Huawei levert 32 GB, 64 GB of 128 GB versies in meerdere kleuren.

De 5X van LG is wat kleiner, 5,2 inch, maar heeft dezelfde schermresolutie als de 6P. Hij draait op een Qualcomm 808 hexacore processor en 3GB geheugen. De camera’s zijn 12 ,3en 5 megapixel, met de mogelijkheid om in 4K video op te nemen. Er komen versies van 16 GB en 32 GB in twee kleuren.

Zowel de Huawei als de LG beschikken over Cat.6 connectiviteit voor LTE-A, Bluetooth 4,2 NFC en een nieuw type connector, USB-C.

Beide handsets hebben een scanner voor de vingerafdruk aan de achterzijde, die kan worden gebruikt om de telefoon te ontgrendelen en (waar beschikbaar) voor het bevestigen van pinbetalingen via Android Pay of andere NFC-betaalschema’s. De ondersteuning is voor het eerst onderdeel van Android. Versie 6.0 of Android M wordt standaard meegeleverd op de twee nieuwe Nexus modellen. De prijzen en de beschikbaarheid zijn nog niet bekendgemaakt.

Bron:telecompaper
photo:janitors(cc)